El sol y el mar
Door: bvis@hetnet.nl
Blijf op de hoogte en volg Carolien
07 Augustus 2008 | Spanje, Denia
Op zindag zijn we laat in de middag naar de haven en boulevard gegaan. Toen we op de boulevard liepen, zagen we een Engelse mevrouw met dikke billen (elke bil had een eigen postcode) lopen bij het Creu Rojo, het rode kruis. Ze had een string zwembroekje aan en haar billen waren erg, heel heel heel erg, verbrand. Er was door het rode kruis een dikke laag creme opgesmeerd. Ik heb niet gelachen ....... De restaurantjes gingen pas om 20.00 uur open. Ik zou een echt Spaans gerecht proberen, namelijk Paelle met vlees (pollo). Er zat chicken, rabbit en vegetables in. Gelukkig weet ik niet wat rabbit is :-).
Toen we terugkwamen, waren de beide vissen die ik gevangen had, dood. De ene vis had zelfmoord gepleegd. hij was uit de emmer gesprongen. De andere vis was ook dood. Na onderzoek bleek hij in een stuk zeewier te zijn gestikt. Van papa mag ik ze nier meer meenemen.
Ook zijn we een keer ´s middags met Sjors naar de kapper geweest. Mama wees in het boekje aan hoe zijn haar geknipt moest worden. De kapster had haar bril niet opgedaan. Ze wilde het haar van Sjors wassen en watergolven. Ze was wel erg aardig. Er is een flink stuk afgegaan. Hopelijk zie ze nu beter dat Sjors een Chico is en geen Chica. Na de kapper zijn we naar de grot in Benidoleig (12 km van Denia) gegaan. De naam van de grot is Vueva de les Calaveres en betekent kadavergrot. Ze heben hier in het verre verleden de resten van 12 mensen gevonden. Je kon het nog ruiken. Of was het de luier van Sjors. Nee hoor, ik had zelf een klein, heel heel heel klein windje (Spaanse witte bonen) gelaten. De grot was erg interessant. We hebben ook nog fossielen (deze keer echte) gezien. en ik heb mijn verzameling edelstenen uitgebreid.
Mijn herpes is over. Ik ga nu ook weer in het zwembad. Nog steeds wordt Sjors erg boos als hij uit het zwembad moet. Hij begint dan hard te huilen en erg tegen te werken. Alle mensen doen dan kijken. Ook wilde Sjors eens kijken wie er bij het zwembad lagen. Hij stak zijn hoofd door de spijlen van de balustrade en bleef vastzitten. Hij heeft een paar minuten krijsend zo gestaan. Ik wilde al 112 bellen, maar papa heeft zijn hoofdje er voorzichtig uit kunnen krijgen. Dat was wel erg schrikken.
Op woensdag hebben we weer een route gereden. In Teulada hebben we de markt bezocht. Hier heeft mama een flamingoschort gekocht. Hoe je moet afdingen op de prijs moet mama nog wel leren. Ook weer naar een kerk geweest. De kerk was dicht. Daarna in Moraira het kasteel en (weer een dichte) kerk bezocht. Ten slotte ging de route naar Benissa. Hier was ook nog een mooie Byzantijnse kerk. Je gelooft het niet: deze kerk was ook weer dicht. Mama blijft het proberen en wij lopen maar mee. Papa heeft al gezegd dat ze een keer op zondag moet gaan.
Vanavond gaan we weer naar de boulevard. Ik mag een tatoeage op mijn bovenarm. Morgen zijn we uitgenodigd voor een bezoek bij de familie Kreemer in Benissa. Zaterdag wil mama graag naar Valencia om te shoppen. Papa wil graag een keer naar Benidorm. Hij wil een kroket eten bij Friet bij Piet. En ik, ik wil een keer zwemmen met zeeleeuwen. En Sjors, Sjors vindt alles leuk.
Groeten aan iedereen van ons allemaal.
Ansjo.:-)
PS. Oma van den Boogert, morgen een fijne verjaardag.:-)
07 Augustus 2008 - 19:32
Pa En Ma:
Hallo Allemaal,
Wat hebben jullie weer veel gedaan. Wat leuk Sjors bij de kapper en wat zien jullie er allemaal goed uit. Ik ben blij dat alles zo goed gaat.Gezellig dat jullie bij de familie Kremer op bezoek gaan. Lilian belde mij om het nummer van de mobiel.
Moeten wij reageren op de tato?
Wat zit er in die pan Antonie?
Je kijkt niet zo blij!!!!
Wat jammer van je visjes.
Doen jullie de groeten aan de familie Kremer van ons en
neem morgen maar een groot glas wijn op mijn verjaardag. Gr. Pa en ma -
07 Augustus 2008 - 20:53
Karin:
leuke vakantie hebben jullie zo te lezen.
lachen van de coniglio.
dede was boos toen lau het voorlas.
wij willen oma feliciteren met haar verjaardag en nog vele jaren toewensen.
veel plezier nog allemaal.
groeten,
lau, karin, desiree en vincent.
09 Augustus 2008 - 08:40
Arjan:
He Antonie heb je je gesneden tijdens het scheren want je hebt z'n mooie pleister in je gezicht. jammer dat je allen van die zelfmoord lustigge vissen vangt in
spanje je moet tijdens de siésta gaan vissen zijn ze niet zo opvliegerig. het trouwens wel belevenissen die niet snel zal vergeten, ik kan mij voorstellen dat die billen 's nachts nog wel eens voorbij komen. he veel plezier nog en doe de groeten aan de rest van ons
Gr. Astrid en Arjan -
11 Augustus 2008 - 19:04
Jan En Willie:
We genieten van jullie verhalen en ja wij hebben ook nog vakantie tegoed in Portugal.Dus over een paar weken duiken wij ook de zee in heerlijk daar he en het weer iedere dag heerlijk .Geniet er allemaal maar van hoor we wachten op het volgende verhaal. Groeten van ons doei hier 22 graden en donker weer. -
12 Augustus 2008 - 15:47
Ansjo:
De tattoe zit al op mijn bovenarm. In de pan zit dus de lekkere paella, papa heeft me net verteld dat ik een stukje konijn heb gegeten. Dus wil ik weten wat ik nu naar binnen werk. Dede, je moet boos op mijn vader worden. Hij zei pas achteraf dat het konijn was. Het smaakte niet vies.
De pleister onder mijn neus is vanwege de herpes. De herpes ziet er niet erg smakelijk uit. -
01 September 2012 - 18:28
Koen:
Geachte,
wij zijn een firma in Spanje die hondenvoer verkopen en een zekere C. Beh-Kremer heeft ons gecontacteerd om een prijsaanvraag te doen. Er is echter door die persoon vergeten zijn email-adres op te geven. Het enige er vermeld is dat het voor Benissa is. Zodoende zijn we op zoek naar een zekere C. Beh-Kremer uit Benissa. Misschien lukt het ons via deze weg om contact te kunnen krijgen met deze mensen. Ze zouden 2 honden hebben. -
01 September 2012 - 18:29
Koen: