Het zit er bijna op
Door: bvis@hetnet.nl
Blijf op de hoogte en volg Carolien
19 Augustus 2008 | Spanje, Denia
Uiteraard zijn we ook naar Benidorm geweest. We hebben alleen maar flatgebouwen en overvolle stranden gezien. Niets voor ons. Ook zijn we 1,5 uur bezig geweest om de auto te parkeren. Friet van Piet, Fred Kroket en Bitterballos Sjors hebben we niet gevonden. Toen maar een tosti met ei gegeten. Dat was best wel lekker. Papa heeft een echt ´Benidormshirt´ zonder mouwen voor Euro 3 gekocht. Volgens mama een enorme winkeldochter, maar daar geeft papa niets om. Ook ben ik naar de kapper geweest. Lekker kort nu.Ik heb nog maar een paar gram haar meer dan papa :-).
Papa is in het verkeer al bijna een Spanjaard: parkeert dubbel, toetert regelmatig naar andere automobilisten en heeft al een keer ruzie gemaatk met een Spanjaard. en ook de verkeerslichten; volgens mij weet hij niet meer wat rood ook al weer betekent ......
Ook weer naar een andere grot, hoog in de bergen geweest. Deze heette ´Cova del Rull´. Mama heeft tijdens de autorit door bergen zweet op haar rug en reuzel in haar broek gekregen.Uiteindelijk zijn we toch bij de grot aangekomen. We moesten nog wel even wachten, maar het was zeker de moeite waard. Toen de gids met de vorige bezoekers naar buite kwam, vond hij dit zo leuk dat hij iedereen verwelkomde met een hand en een praatje. Het was wel jammer dat we geen foto´s mochten maken, want het was geweldig. De stalagtieten waren erg groot en mooi gekleurd. Het was een bijzonder gezicht hoe de natuur dit zo mooi heeft gemaakt. De kon er een dino, een gezicht, een vrouw, (en volgens papa een mossel :-) )in zien. Je kunt het bijna niet voorstellen, maar toeristisch ingesteld is het niet. Er was geen winkeltje bij, waar je mooie stenen kon kopen. Ikzelf vond het een mooie rit.
Vrijdagmorgen was het een drukte van jewelste in het stadje. Nergens kon je gewoon rijden. Normaal kun je gewoon overal dubbel parkeren, maar nu werden de auto´s weggesleept. Ook werden er plastic stoeltjes aan beide kanten van de laan neergezet. Het festival van Denia was begonnen. En deze avond was er de parade van Christenen en Moren. Volgens de folder zou deze parade om 18.00 uur beginnen. Mama wilde dit (vanwege de kostuums) graag zien, dus zaten we al om 17.30 uur op de eerste rij natuurlijk (voor de foto´s). Papa had al gezegd dat 19.00 uur vroeg zat was. De tijd verstreek. en ja hoor, eindelijk actie om 18.45 uur. Mensen met kaartjes kwamen druppelsgewijs de straat in lopen. De organisatie moest nog als een haas alle stoelen nummeren. Hier hadden ze overdag natuurlijk geen tijd voor gehad. Dit had tot gevolg dat we op de tweede rij (gratis) moesten gaan zitten. Het kon dan eindelijk gaan beginnen. Er kwam een mooie optocht met paarden, prachtige kostuums, ridders, jonkvrouwen, muziek (vond Sjors het leukst), koningen en koninginnen. Iedereen uit de middeleeuwen was aanwezig.
Zaterdag na een hele dag zwemmen in het zwembad en luieren op het balkon (en ik uiteraard op de laptop met zoo-tycoon) mocht ik gaan kiezen waar we vanavond gingen eten. Je raadt het al: de Wok van Denia !! Toen we net binnen zaten begon het al goed. De chinese mevrouw vroeg aan papa: ´do you want menu´? Papa zei toen, net als Jochem Meyjer: ´no, I want to eat first´. Sjors genoot ook van het eten,de aandacht en het grote aquarium. Het was erg lekker. Ik heb enkele borden vol opgeschept. Papa kreeg op het laatst nog een ADHD-aanval. Alles vloog van tafel toen hij wat wilde vertellen. Toen we weggingen, kregen mama nog een leuke chinese waaier.
Ook zijn we nog een dagtoer wezen maken in de jalonvallei. We zijn begonnen inn Orba. Hier hebben we de fontilles (soort oud bedevaartplaats met een sanatorium) en natuurlijk prachtige foto´s gemaakt. Sjors had vandaag erge pech. Hij is daar gestoken door een stoter. Papa en mama hebben de angel uit zijn arm gehaald. zijn bovenarm werd helemaal rood en dik. dit trok later wel weg. De reis ging daarna naar Alcalali. Hier hebben we het oude huis gespot van Lars en Jesper. Daarna ging de reis naar Xalo. Naast de kerk was er een soort van soos, waar we genoten hebben van een lekkere versnapering.
Tenslotte zijn we gereden naar Callosa d´en Sarria. Hier lagen de watervallen van de Algar. Dit heb ik met mama bezocht, want er waren teveel treden voor Sjors. Het was erg druk. Volgens mama was de halve vallei leeggelopen om te genieten van de waterval en er gelijk een lekkere duik in te nemen. Papa was met Sjors achter gebleven en die hebben we gespot met een lekker ijsje. Ook was er in Callosa een mooie en grote (wel 5 hectare) cactustuin. We dachten dat het dicht was, maar we hadden geluk. We waren zowat de enige bezoekers. We werden verwelkomt door klassieke muziek. Hier kon mama het hele park van genieten. We hebben wel 500 verschillende cactussen en vetplanten gezien. Na dit bezoek zijn we weer huiswaarts gereden. We zouden met truus via de vallei weer teruggaan, maar ze had zo´n vreemde route bedacht. hoog in de bergen werd het ineens onverhard. Ook waren er geen vangrails meer. Aangezien we onze terreinwagen niet bij ons hadden, zijn we weer omgekeerd om vervolgens maar via de tol naar Denia af te reizen.
Vandaag weer een keer naar het strand geweest. Daar zaten volgens mama Alexis van Dallas met haar jongere vriend naast ons. Mama heeft enorm gelachen. Ze gingen alleen het water in als ze moesten wateren.
Voorlopige conclusies:
- iedereen zit op het strand graag bij ons op de handdoek
- papa kan goed zonder ijs in warm weer
- papa weet alles van Spanje op de olympische spelen (veel herhalingen)
- mama is in haar element: zij heeft bijna 3 flessen wasmiddel gebruikt
- diesel is hier lekker goedkoop: 1,22 per liter
- Sjors heeft het prima naar zijn zin: hij gilt en bromt de hele dag
- zelf vind ik het hier bij het zwembad goed vol te houden
- vakantie in Denia is voor herhaling vatbaar
Volgende week zien we jullie, als alles volgens de planning van papa verloopt, weer.
Groeten,
Ansjo
19 Augustus 2008 - 16:36
De Koolvisjes:
Hoi, daar zijn we weer.
Jullie hebben weer flink wat gezien en meegemaakt deze week. Zo te lezen hebben jullie het nog steeds naar de zin.
Antonie als ik jou was zou ik papa maar op tijd waarschuwen als jullie weer in Nederland rijden,
want dan kan hij zijn rijstijl weer aanpassen, en hoeft hij niet steeds te toeteren. Alles weer goed met Sjors? Waren die tuinen bemest?
Want dan lag er kak tussen die cactussen.
nog een hele leuke week,
en tot ziens in costa Del Seo.
groetjes,
A.& Y. -
19 Augustus 2008 - 17:05
De Kreekvisjes:
Stoere Tatoe hoor! Ben benieuwd of hij er nog op zit als je thuis bent en naar school moet, zal wel gaaf zijn!
Veel plezier nog met jullie laatste week in Spanje en genieten van het mooie weer, want het zal voor jullie afkicken zijn hier.
groetjes en zie jullie weer in NL.
Ar en As
19 Augustus 2008 - 20:17
Mollies:
HoiHoi,
wat een belevenissen, of moet ik zetten belenevissen maken jullie mee. Ik wel dat Antonie praatjes voor tien had maar hij schrijft voor 20. Groetjes aan je broer, pa en ma en geniet van de laatste dagen van jullie spaanse zomer! Goeie reis terug... -
20 Augustus 2008 - 07:32
De Bakkertjes:
Hallo Familie Vis,
Bedankt voor de leuke mails, zo blijven we op de hoogte! nog een fijne vakantie en tot gauw!
Groeten van de buurtjes de Bakker -
21 Augustus 2008 - 07:09
René:
Hé Ben,
Dat ziet er allemaal goed uit. Heerlijk! Geniet er van!
Gr. René -
21 Augustus 2008 - 17:39
Sjaak Annet Jasper:
he familie vis
leuke bericht nou ja lijkt wel een tekst uit een tijdschrift leuk hoor ,misschien schrijver worden?
afijn we zien of horen jullie binnenkort weer,trouwens ben vanmiddag nog bij huize vis/jordaan nog om een bakje geweest je groentetuin groeit super kunnen jullie bieten eten ,groetjes van de voorstraat -
22 Augustus 2008 - 06:16
AC Milan:
Mooie foto's trouwens, en weer veel meegemaakt
Geniet van de laatste dagen en een alvast een goeie reis terug.
We zien elkaar snel weer in Nederland.
AC Milan